Використання Wolfram Mathematica в курсі векторного і тензорного аналізу: Навчальний посібник - Головацький, Володимир Анатолійович; Маханець, Олександр Михайлович; Кобилянський, Роман Романович; Іваночко, Михайло Миколайович (My University, 2025)
В посібнику викладено методи виконання основних операцій векторного та тензорного аналізу в системі Wolfram Mathematica. Розглянуто велику кількість прикладів аналітичних та числових розрахунків з різних розділів фізики. Потужні графічні можливості системи комп’ютерної алгебри за допомогою різних методів візуалізації суттєво допомагають в освоєнні векторного та тензорного аналізу. З іншої сторони, розв’язання великої кількості фізичних задач дозволяє студентам познайомитися з методами комп’ютерного моделювання, які їм знадобляться при вивченні інших фізико-математичних дисциплін.
Keywords: Векторний і тензорний аналіз; Wolfram Mathematica