Правова природа громадських консультативно-дорадчих органів в Україні. - Krainii, Pavlo (Технодрук, 2021)
Забезпечення громадянам рівної можливості для участі в управлінні державними справами у світлі активних змін що відбуваються в суспільстві є одним з ключових завдань держави. Варто сказати, що цивілізаційний поворот, який відбувся в нашій країні із здобуттям незалежності, активізував дискусії щодо місця і ролі окремого громадянина в суспільстві. Окрім активного обговорення участі громадськості в управлінні справами місцевого та загальнодержавного значення, окремо постали питання про те які саме зовнішні форми вираження згаданої діяльності, яке місце та роль у здійсненні належного врядування держави відіграють інституції громадянського суспільства, яка їх правова природа та яке місце вони займають у забезпеченні механізму реалізації прав і свобод людини.
Keywords: громадські ради; консультативно-дорадчі органи; органи виконавчої влади