СПЕЦІАЛІЗОВАНІ МОВИ ПРОГРАМУВАННЯ: ТЕХНОЛОГІЇ BACKEND РОЗРОБКИ - Kyrychenko, Oleksandr; Kyrychenko, Oksana (Чернів. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2023)
Запропонований посібник містить теоретичний матеріал з технології Backend розробки. Подано основні поняття та принципи функціонування платформи NodeJs, способи її використання разом з фреймворками ExpressJs і Mongoose, викладено теоретичні відомості про NoSQL сховища даних на прикладі Mongodb, наведено приклади побудови веб-додатків з використанням MEAN стек. Навчальний посібник призначено для студентів технічних спеціальностей, які володіють базовими знаннями з Веб-програмування, JavaScript та основами баз даних. Для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності «Комп’ютерні науки» (ОП «Алгоритмічне та програмне забезпечення комп’ютерних систем») навчально-наукового інституту фізико-технічних і комп’ютерних наук ЧНУ.
Keywords: backend; nodejs; rest api; expressjs; mongoose; mongodb