ФЕНОМЕН ВІЙСЬКОВОГО КАПЕЛАНСТВА: БОГОСЛОВСЬКІ ОСНОВИ СЛУЖІННЯ ТА ДОСВІД КРАЇН ЗАХОДУ - Криворучко, Вадим Васильович (My University, 2023)
Кваліфікаційна робота комплексно обмірковує феномен капеланства, а саме військового капеланства. Дослідження структуроване дедуктивно і поєднує огляд загальнотеоретичних, юридично-правових і соціальних аспектів військового капеланства – з урахуванням світового досвіду та українських реалій. Дослідження має конкретне практичне значення і може бути певним орієнтиром у пошуку ідей щодо оптимізації правового регулювання цього явищ
Keywords: капеланство, військове капеланство, служіння, дияконія, війна, пацифізм.