Структурно-композиційні особливості німецькомовних біблійних притч - Заполовський, М.В. (Черкаський національний університет імені Б. Хмельницького, 2015)
Статтю присвячено дослідженню архітектоніки притчі (параболи) та її модифікацій в біблійному тексті, представленому 4-ма німецькомовними перекладами. Предметом аналізу стали структурні характеристики 333 параболічних фрагментів: висвітлено їхні композиційні особливості, інтертекстуальні та лексико-стилістичні властивості.
Keywords: притча, структура, текст, контекст, троп, образ, метафора, порівняння, функція