Розвиток мережі спеціалізованих сервісів надання соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства (на прикладі Чернівецької міської територіальної громади) - Чебан, Роман Михайлович (My University, 2025)
Чебан Р.М. Розвиток мережі спеціалізованих сервісів надання соціальнопсихологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства (на прикладі Чернівецької міської територіальної громади). – Кваліфікаційна робота. Кваліфікаційна робота аналізує особливості роботи спеціалізованих сервісів надання соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього та/або насильства за ознакою статі, які функціонують на території Чернівецької територіальної громади Чернівецької області. Розглянуто суть поняття «Домашнє насильство» його особливості, форми та наслідки. Проаналізовано нормативно-правову базу, направлену на протидію домашньому насильству та принципи міжвідомчої взаємодії між суб’єктами, які працюють в сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Описано результати роботи сервісів протягом 2021-2025 рр. з метою розкритття тенденцій домашнього насильства за останні 5 років. Проведено опитування постраждалих осіб щодо роботи сервісів підтримки та допомоги. Запропоновано шляхи покращення якості соціальних, психологічних та інших послуг, які надаються спеціалізованими сервісами постраждалим від домашнього насильства.
Keywords: домашнє та/або насильство за ознакою статі; спеціалізовані сервіси надання соціально-психологічної допомоги; нормативно-правова база; Чернівецький міський центр соціальних служб; мобільна бригада надання соціальнопсихологічної допомоги; денний центр з кризовою кімнатою; притулок для постраждалих від домашнього та/або насильства за ознакою статі