Сторітелінг як засіб розвитку монологічного мовлення у дітей з розладами аутистичного спектра - Чебенєєва, Аліна Геннадіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто сторітелінг як засіб розвитку монологічного мовлення у дітей з розладами аутистичного спектра (РАС). Проаналізовано особливості мовленнєвого розвитку дітей з аутизмом та потенціал сторітелінгу для стимулювання комунікативних навичок (монологічного мовлення). Розроблено та апробовано корекційно-розвивальну програму, яка спрямована на поліпшення мовленнєвої діяльності. Результати експерименту підтвердили, що сторітелінг сприяє покращенню здатності дітей з РАС до зв’язного висловлювання, емоційної виразності та соціальної взаємодії.
Keywords: діти із розладами аутистичного спектра; звʼязне мовлення; монологічне мовлення; сторітелінг