ВПРОВАДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОННИХ БАНКІВСЬКИХ ПОСЛУГ КОМЕРЦІЙНИМИ БАНКАМИ УКРАЇНИ - Олексин, Артур Григорович (Актуальні питання економіки та фінансів: глобальні виклики.Матеріалинауково-практичноїконференції (м.Львів, 16-17 травня 2025 р.). – Одеса: Видавництво «Молодийвчений», 2025)
Сучасний світ диктує необхідність активного впровадження інформаційних технологій. Однією з галузей, де їхня роль є особливо важливою, виступає фінансова сфера. Безсумнівно, процес цифровізації банківської діяльності продовжуватиметься й надалі.Інформаційна технологія у банківській сфері – це процес обробки фінансових даних, що базується на методах збору, реєстрації, передачі, збереження та аналізу інформації для забезпечення ефективного прийняття управлінських рішень. Використання сучасних цифрових рішень суттєво трансформує банківські бізнес-процеси, сприяючи їх переходу на якісно новий рівень розвитку.