ВИХОВАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАЦЕЛЮБНОСТІ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ В УМОВАХ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - МЕЛЬНИК, ВІТАЛІНА ВІТАЛІЇВНА (My University, 2021)
Актуальність дослідження зумовлена тим, що на сучасному етапі розвитку суспільства, у якому рівень освіченості й культури населення, якості людського потенціалу набувають вирішального значення, навчання школярів не можна обмежувати лише процесом передачі їм знань і вмінь, накопичених людством, хоча це і залишається одним з найважливіших завдань навчальних закладів. Перед сучасною школою стоїть завдання формування в учнів здатність мислити та діяти в нових виробничих умовах, формування таких найважливіших якостей особистості школяра, як працездатність, трудова й пізнавальна активність, воля, інтерес, самостійність, схильність і любов до праці та навчальної праці зокрема. Відповідно до таких нормативних документів як Національна доктрина розвитку освіти в Україні, Концепція національного виховання акцентуємо увагу на посиленні виховного й розвивального векторів навчання молодших школярів, зорієнтованих на формування активної, творчої, працелюбної особистості, яка здатна навчатися впродовж життя, підготовлена до життєдіяльності в умовах інформаційного високотехнологічного суспільства.