Legislative regulation of mediation principles: the experience of Ukraine - Havrylyuk, Ruslana; Patsurkivskyy, Petro («Baltija Publishing», 2023)
Законодавчі принципи медіації, будучи уособленням системи загальнолюдських суспільних цінностей, фактично виходять за вузьконормативні межі закону, набувають характеру та значення ціннісних матриць справедливого буттєвого устрою усього суспільства. Вони стають елементами людиноцентристського соціокультурного коду перебудови суспільної дійсності на засадах невідчужуваних людських прав і свобод. Звідси вони виступають і ключовими засобами світоглядного переосмислення традиційних уявлень широких верств населення про право й інші правові явища.
Keywords: медіація; принцип добровільності медіації; Законодавче регулювання принципу конфіденційності медіації; Законодавче регулювання принципу нейтральності, незалежності та неупередженості медіатора; регулювання принципу самовизначення та рівності прав сторін медіації