Психологія міжособистісних відносин: роль емпатії та спілкування - Єрмакова, Світлана, Олена, Світлана Байрамова, Доскач (Видавнича група: «Наукові перспективи», 2024)
Роль емпатії та спілкування у міжособистісних відносинах є багатовимірною та має глибокий вплив на якість та характер міжлюдських зв'язків. Емпатія є фундаментальним елементом у створенні та підтримці міжособистісних відносин. Це здатність розуміти та відчувати емоції інших, а також відображати це розуміння у своїй поведінці. Високий рівень емпатійності сприяє більш глибокому розумінню інших, що, в свою чергу, веде до покращення загальної якості спілкування. Це дозволяє особам адекватно реагувати на різні ситуації та підтримувати міцні емоційні зв'язки
Психологія міжособистісних відносин: роль емпатії та спілкування
Психологія міжособистісних відносин відіграє важливу роль у розумінні динаміки людських взаємодій та комунікацій. У центрі цієї теми лежить концепція емпатії – здатності відчувати та розуміти емоції та переживання інших людей. Емпатія є ключовим елементом, який сприяє розвитку глибоких, міцних та здорових стосунків між людьми. Вона впливає на те, як ми спілкуємося, вибудовуємо зв'язки та реагуємо на потреби та очікування інших.
Keywords: емпатія, міжособистісні відносини, когнітивний аспект, спілкування, психосоціальна взаємодія