Аудит формування прибутку та його використання - Никифорак, Ірина (ГО «Центр фінансово- економічних наукових досліджень », 2019)
До основних інструментів для створення умов економічної безпеки варто віднести аудит формування кінцевого результату діяльності підприємства, правильності його оподаткування та доцільності використання. Важливою умовою формування якісного інформаційного забезпечення для прийняття управлінських рішень є правильність ведення обліку та складання звітності. Запропонована методика аудиту формування прибутку, його оподаткування та санкціонованого використання дозволить провести якісний аудит, вчасно виявити порушення та підвищити економічну безпеку підприємства.
Keywords: аудит; управлінські рішення; Фінансова звітність; прибуток