Оптимізація фізичної реабілітації військовослужбовців Збройних Сил України - Kozhokar, Maryna; Палагнюк, Тарас; Королянчук, Андрій (Молодий вчений, 2023)
У статті досліджено проблеми фізичної реабілітації військовослужбовців Збройних Сил України. Автори зосередились на вивченні проблем, що виникають у процесі відновлення фізичного здоров'я після виконання службових обов'язків. Проаналізовано ефективні методи та технології фізіотерапії, спрямовані на поліпшення трудових здібностях та загального благополуччя військовослужбовців. Підкреслено важливість впровадження інноваційних підходів у систему фізичної реабілітації для підтримки оптимального фізичного та психічного стану військовослужбовців. Автори аналізують взаємозв'язок між фізичною активністю та швидкістю відновлення, зокрема у контексті реабілітації після травм та операцій. Результати дослідження слугують підґрунтям для розробки рекомендацій щодо оптимізації системи фізичної реабілітації військовослужбовців Збройних Сил України.
Keywords: реабілітація; здоров’я; російсько-українська війна; всесвітня організація охорони здоров’я