Повноваження громадських рад як ефективний елемент реалізації їх адміністративно-правового статусу - Krainii, Pavlo (My University, 2021)
Належне закріплення адміністративноправового статусу громадських рад слугуватиме ефективній реалізації ними своєї ролі в механізмі взаємодії між державою та суспільством. Оскільки для нашої держави така форма вираження реалізації права громадян на участь у прийнятті рішень органами влади та місцевого самоврядування є новою, грунтовних та систематичних досліджень даного питання не проводилось. Здійснено фрагментарне вивчення окремих аспектів діяльності рад. І це в той час коли значна кількість громадських рад в Україні створені та здійснюють свою діяльність. Законодавча база яка регламентує порядок діяльності громадських рад розроблена. Однак, не проводилось грунтовного вивчення елементів адміністративноправового статусу громадських рад, особливо такого його елементу як повноваження.
Keywords: повноваження; громадські ради; органи виконавчої влади