Земля і землетруси - Кирилюк, Сергій Миколайович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2023)
У навчально-методичному посібнику розглядаються питання, які стосуються Землі як планети (внутрішня будова, рух у космічному просторі, цикли Міланковича тощо) і землетрусів (сейсмологія і сейсмометрія, методи передбачення землетрусів, географія землетрусів, впливу землетрусів на людину тощо). Для учнів старших класів і студентів географічних факультетів.
Навчально-методичний посібник
Keywords: землетруси; сейсмологія; сейсмометрія; геохронологія; сейсмічні хвилі