ПРОБЛЕМИ ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ У НЕМОВНИХ ВИШАХ УКРАЇНИ - Камінська, Олена Ігорівна (My University, 2022)
Важливість володіння іноземною мовою для сучасного фахівця будь-якої немовної спеціальності диктується часом і відображена у вимогах програмних документів, де іноземна мову фігурує як важливий компонент державного освітнього стандарту. Ця важливість повинна також відбиватися і кінцевому результаті навчання. Більше того, сучасні вимоги до рівня професійної підготовки спеціаліста в частині володіння іноземною мовою передбачають не лише вміння розуміти писання та говоріння, але й уміння ефективно діяти в умовах іншомовного спілкування, що передбачає значно вищий рівень мовної, та позамовної підготовки.
ПРОБЛЕМИ ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ У НЕМОВНИХ ВИШАХ УКРАЇНИ
У статті проаналізовано низку актуальних нагальних проблем, які спостерігаються у практиці викладання на вивчення іноземних мов у немовних вишах; з’ясовано, що питання правильного підходу вивчення іноземних мов тягнуться ще зпроблем їх вивчення за шкільними партами, оскільки середньостатистичні студенти приходять у виші з мінімальними знанням з іноземної мови, яка вивчалася в школі; зроблено висновок, що головним недоліком окресленої галузі є неузгодженість цілей та умов навчання, причому можливості викладача впливати на структуру та утримання цих підсистем зводяться до мінімуму через їх сутнісні особливості та об'єктивно заданий характер.
Keywords: ноземна мова, немовна спеціальність, середньостатистичний студент, шкільна освіта, система підготовки, професійна комунікація