Фізичне виховання учнівської молоді в закладах освіти Румунії (кінець ХІХ – початок ХХІ ст.) - Цибанюк, Олександра Олександрівна (Чернівці: Чернівец. нац.ун-т ім. Ю.Федьковича, 2022)
У монографії проаналізовано особливості організації фізичного виховання учнів закладів освіти Румунії в різні історичні періоди. На основі вивчення джерельної бази окреслено історіографію проблеми, обґрунтовано ступінь її дослідженості та визначено історичні передумови розвитку фізичного виховання на території Румунії. Крім того, визначено та охарактеризовано особливості підготовки фахівців галузі фізичного виховання в румунських закладах вищої освіти на різних етапах, розглянуто роль національної румунської гри «Oйна» у фізичному вихованні сучасної учнівської молоді країни.
монографія
Keywords: вправи, розвиток, Румунія, спорт, термінологія, учні, шкільне фізичне виховання.