Психологія загальна та вікова - Доскач, Світлана Сильверстівна, Любов Богданівна Костик (Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича, 2023)
Сучасні події в Україні потребують забезпечення психологічними знаннями усіх учасників суспільних процесів. Особливої актуальності дане питання набуває відносно представників психологічних та педагогічних спеціальностей, у посадові обов’язки яких, входить не лише навчальний компонент, але й виховання дітей та юнацтва, як майбутніх учасників соціальної взаємодії. Засвоєння психологічних знань важливе для людей різноманітних галузей, професійна діяльність яких, торкається питання власної самоорганізації та активізації психічних процесів. А також з метою засвоєння знань з точних, природничих та гуманітарних наук, вироблення вміння налагоджувати соціальні стосунки з колегами, колективом, керівництвом, оточуючими людьми.
Психологія загальна та вікова
Навчально-методичний посібник «Загальна та вікова психологія» пропонується студентам-психологам, тим, хто навчається за суміжними з психологією спеціальностям та усім, хто прагне розширити межі знань із загальної та вікової психології.
Keywords: психологія, психічні влстивості, психіка, розвиток, вікова психологія, вікова періодизація