ІННОВАЦІЙНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЕКОНОМІКИ РЕГІОНУ НА ЗАСАДАХ ПАРТНЕРСТВА ТА ВЗАЄМОДІЇ - Буднікевич, Ірина Михайлівна; Budnikevich, Iryna; Романюк, Надія Василівна; Romanyuk, Nadiia (My University, 2020)
Розглянено суть трансформації економіки регіону на засадах партнерства та взаємодії. Визначено впливінноваційного потенціалу на трансформаційні процеси в регіоні. Проведено емпіричний аналіз, який дозволив опрацювати, систематизувати й упорядкувати значний масив емпіричної економічної інформації щодо інноваційного потенціалу Чернівецької області. Як драйвер розвитку регіональної економіки, активізації інноваційної діяльності та перспективною галуззю створення високооплачуваних робочих місць у Чернівецькій області розглянено ІТ-індустрію. Зроблено висновок, що ефективне використання та нарощення інноваційного потенціалу Чернівецької області можливе за умови зосередження на векторі трансформації економіки регіону в рамках «економіки знань» у напрямку підвищення поселенської привабливості. Указано на проблеми Чернівецької області в інноваційній сфері та визначені перспективні напрямки активізації інноваційної активності молоді, розширення інноваційної інфраструктури, формування горизонтальних зв'язків між елементами освітньої та науково-інноваційної системи регіону.
INNOVATION POTENTIAL OF REGION’S ECONOMICS TRANFORMATION ON THE BASIS OF PARTNERSHIP AND INTERACTION
Keywords: інноваці; інноваційний потенціа; взаємоді; партнерство; регіон; трансформація; регіональна економіка; інноваційна інфраструктура; емпіричний аналіз