Населення міст Радянської України в дослідженнях Мирона Кордуби (за матеріалами переписів 1920–1924 років) - Руденко, Валерій Петрович (КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА, 2023)
Визначний український географ Мирон Кордуба у 1926 році опублікував надзвичайно цікаву працю "Територія і населення Радянської України", що побачила світ в "Народнім ілюстрованим калєндарі Товариства "Просвіта" на звичайний рік 1927" у Львові (с. 37-44). Значна частина цієї розвідки вченого присвячена географії міст "Української Соціялістичної Радянської Республіки" за маловідомими сучасним дослідникам матеріалами "всесоюзної загальної переписі населення 1920 р.", "міської переписі 1923 р." та "зладженого описання населення районів" 1924 р
Keywords: Мирон Кордуба; населення міст