Старий Берладський шлях: Краєзнавчі нариси з історії Буковини - Квасецький, Андрій Теофілович (Видавничо-інформаційний центр «Місто», 2023)
Видання присвячене недостатньо дослідженим сторінкам історії Буковини, що пов’язані з перебуванням краю у складі Галицької (Галицько-Волинської) держави, а відтак молодого Молдавського князівства, із зародженням і функціонуванням давнього торговельного шляху, що сполучав галицько-буковинські землі з Причорномор’ям і Подунав’ям. Особлива увага приділена систематизації й локалізації найдавніших писемних згадок про «Буковину», її утвердженню як назви краю, дослідженню історії літописного Козмина та багатьох інших населених пунктів, розміщених над річками Дністер, Прут, Серет, Сучава, Молдава і Бистриця. Для істориків, краєзнавців, студентів, учнів і всіх, хто цікавиться минувшиною свого народу.
Keywords: Історія, Буковина, краєзнавство, літопис