Злочинне мислення жінок, які вчиняють насильницькі злочини - Prodan, Tetyana (Вісник Південного регіонального центру Національної академії правових наук України, 2015)
В статті автором проведений аналіз категорії «мислення». Класифіковано мислення за суб’єктом, в результаті якого визначається мислення жінок як окрема категорія. Дається власне визначення злочинного мислення, яке є похідним від мислення. Розкривається структура злочинного мислення. Встановлюється, що спосіб активного насильницького поведінкового акту жінки є актуалізацією злочинного насильницького мислення.
Keywords: кримінологія; жіноча злочинність; насильницька злочинність; жіноча насильницька злочинність; злочинне мислення жінок