РОЛЬ КУРСУ «ЕТНОПЕДАГОГІКА УКРАЇНИ» У ФАХОВІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Мафтин, Лариса (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2022)
Рівень освіченості, вихованості, духовної культури й ціннісної орієнтації молодшого школяра буде залежати від того чи здатен учитель початкових класів здійснювати свою педагогічну діяльність з урахуванням викликів нового часу, вимог суспільства, національних пріоритетів, запитів майбутнього. Тому такого важливого значення у підготовці високваліфікованого спеціаліста набувають україноцентричні навчальні дисципліни, зокрема «Етнопедагогіка України».
Keywords: етнопедагогіка; модернізація освіти; фахова підготовка вчителя; національне виховання; україноцентризм