Формування культури навчальної діяльності молодших школярів в умовах Нової української школи - Грінка, Юлія Іванівна (My University, 2024)
Кваліфікаційна робота «Формування культури навчальної діяльності молодших школярів в умовах Нової української школи» присвячена теоретичному аналізу та практичному дослідженню процесу формування культури навчальної діяльності молодших школярів у сучасних умовах освіти. Робота складається з двох розділів. У розділі 1 «Теоретичні засади формування культури навчальної діяльності молодших школярів» проводиться аналіз проблеми в літературі, розглядається сутність та вікові характеристики формування культури навчальної діяльності учнів молодшого шкільного віку та визначається роль освітнього процесу Нової української школи в цьому контексті. Розділ 2 «Педагогічні умови формування культури навчальної діяльності молодших школярів в освітньому процесі Нової української школи» включає вивчення стану сформованості культури навчальної діяльності дітей молодшого шкільного віку, аналіз педагогічних умов формування культури навчальної діяльності та їх практичну реалізацію. Детально розглядається формування мотивації навчальної діяльності та організація особистісноорієнтованого навчання для молодших школярів. Робота містить висновки та рекомендації для педагогічної практики, а також вказівки на можливості подальших досліджень у галузі формування культури навчальної діяльності в умовах сучасної української школи.
Keywords: навчальна діяльність, культура навчальної діяльності, Нова українська школа, молодший школяр