Аналіз ефективності надання транспортних послуг в системі управління підприємств міського електротранспорту - Никифорак, Ірина (Інвестиції: практика і досвід, 2017)
Статтю присвячено проблемам удосконалення методики аналізу ефективності надання транс портних послуг відповідно до сучасних вимог системи управління. На підставі вивчення галу зевих особливостей діяльності трамвайно тролейбусних підприємств проаналізовано відмінності між наданими транспортними послугами та виконаною транспортною роботою, що враховано при розробці моделі аналізу ефективності основної діяльності. Для всебічної оцінки кількісної та якісної сторін транспортного обслуговування запропоно вано методику аналізу ефективності надання транспортних послуг, яка базується на структур но логічній моделі системи факторів п'яти рівнів. Модель комплексно відображає рівень транс портного обслуговування одночасно через призму ефективності як виконання транспортної ро боти, так і надання транспортних послуг. При цьому пропонується обсяги бюджетного фінансу вання визнавати як доходи основної діяльності від надання транспортних послуг пільговим ка тегоріям населення. Застосування такої методики аналізу в практичній діяльності підприємств МЕТ дозволить отримувати необхідну інформацію для управління в сучасних умовах господа рювання.
ANALYSIS OF TRANSPORT SERVICES RENDERED EFFICIENCY IN THE MANAGEMENT SYSTEM OF ENTERPRISES OF CITY ELECTRIC TRANSPORT
Keywords: міський електротранспорт; ефективність; бюджетне фінансування; управлінські рішення; економічний аналіз