Проблематика нормативного регулювання питань оскарження та виконання рішень поліцейських та атестаційних комісій - Krainii, Pavlo; Kovbas, Ihor (My University, 2022)
Законодавство дозволяє поліцейським оскаржувати в адміністративному порядку висновок атестаційної комісії лише в тому випадку, якщо у висновку йдеться про невідповідність займаній посаді, тобто про необхідність переміщення на нижчу посаду або звільнення зі служби в поліції через службову невідповідність. Водночас, якщо поліцейський має законний інтерес обійняти вищу посаду (адже має гарантоване законом право на просування по службі), а атестаційна комісія дійде висновку лише про його відповідність займаній посаді (без висновку про те, що він заслуговує призначення на вищу посаду), то такий висновок не може бути оскаржений до апеляційної атестаційної комісії, а лише в судовому порядку.
Keywords: правоохоронні органи; поліцейські комісії; атестаційні комісії; Національна поліція України