«Творче руйнування» Й.А. Шумпетера: детермінанти та трансформація бухгалтерського обліку - Kuz, Vasyl; Kudlaieva, N (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Розвиток економічних теорій, домінування окремої з них в побудові економічної моделі, ідентифікація домінант суспільного розвитку потребує від бухгалтерського обліку адаптації його організаційної, методологічної та методичної складових до нових реалій функціонування управлінських, виробничих і фінансових систем суб’єкта господарювання. Зміни у функціонуванні системи бухгалтерського обліку є результатом реагування на трансформації в економічних процесах, їх раціональність та оптимальність залежать від врахування інновацій у підходах до провадження господарської діяльності.
Keywords: бухгалтерський облік; творче руйнування; економічний розвиток