Особливості діяльності позашкільної освіти як складової час¬тини системи освіти України в сучасних умовах ( на прикладі Глибоцької ТГ Чернівецької області) - Куделько, Софія Георгіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У науковому дослідженні визначено сутність та мету діяльності позашкільної освіти; виявлено особливості розвитку позашкільної освіти в Україні в умовах війни; проаналізовно структуру та особливості діяльності Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій, Глибоцького будинку творчості дітей і юнацтва та Глибоцького дитячо-юнацької спортивної школи на сучасному етапі; розкрито основні напрямки діяльності кожного позашкільного закладу світи; виявити проблеми та перспективи розвитку позашкільної освіти на сучасному етапі.
Keywords: позашкільна освіта, війна, позашкільний заклад, структура закладу, напрями діяльності, сучасна освіта