ПАРЦЕЛЯЦІЯ ПРИЙМЕННИКОВИХ СЛОВОСПОЛУЧЕНЬ В АНГЛІЙСЬКІЙ МОВІ. - Черська, Жанна; Бухінська, Тетяна; Гладкоскок, Леся (My University, 2024)
В результаті проведеного дослідження ми дійшли наступних висновків. Основною особливістю парцельованих словосполучень є принцип поділу на базову структуру (головний член – доприйменниковий елемент) та парцелят (залежний член – післяприйменниковий елемент), завжди постпозитивний (парцелятів може бути два і більше). Межа парцеляції проходить між головним і залежним членом, причому прийменник переважно знаходиться при залежному члені, навіть в тому випадку, коли семантично він тісніше поєднаний з головним членом, тобто незалежно від виділення препозитивної або постпозитивної групи. В подальших дослідженнях планується детальний аналіз парцельованих конструкцій та вивчення інших стилістичних прийомів в сучасній англійській літературі.