РАСОВЕ РІЗНОМАНІТТЯ APIS MELLIFERA L. НА ПАСІКАХ МЕДОВОГО СПРЯМУВАННЯ У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Гаврилів, Юліан Володимирович (My University, 2024)
В даній роботі представлено дослідження породного складу та рівня гібридизації Apis mellifera на території Чортківського району, Тернопільської області з використанням методу визначення за допомогою морфометрії крила. Результати дослідження показали, що на зазначеній території породний склад Apis mellifera, включає 5 рас (українську степову, карпатську, темну європейську, карніку та кавказьку породи/раси). Також з’ясовано, що на ці території не зустрічається бджолиних сімей в яких би фіксувались представники західних ліній карніки.
Keywords: бджола медоносна; раса; морфометрія; гібридизація