Традиціоналізація образу Гомера у літературі XX століття - Якубовська, Н. О. (Тернопіль: Економічна думка, 2007)
Проблеми авторства Гомера стосовно “Іліади” та “Одіссеї”, походження обох давньогрецьких поем мають більш, ніж трьохсотлітню історію. “Гомерівське питання” налічує велику кількість досліджень як зарубіжних (У.Віламовець- Меллендорф, Е.Бікель, Г.Метте) так і радянських учених (О.Лосєв, С.Радциг, І.Шталь). Зваживши на дослідженість тематики, ми обмежимось коротким оглядом цього питання, зосереджуючи увагу на його зв’язку з теорією традиційних сюжетів.
Keywords: традиціоналізація образу; література ХХ ст.; Гомер; "гомерівське питання"; традиційні сюжети