Оптимізація тренувальних занять юних волейболістів 13- 14 років на основі фізичної підготовки - Тодосійчук, Ігор Віталійович (My University, 2022)
Ступінь освоєння спортсменом системи рухів, що відповідає особливостям певного виду спорту, називають технічною підготовленістю. Важливе місце у процесі навчання волейболу посідає вивчення та удосконалення основних тактико-технічних прийомів гри. Загальну структуру процесу технічного вдосконалювання та навчання можна поділити на три етапи: початкове вивчення елементів гри у волейбол, її поглиблене розучування та закріплення і вдосконалення володіння технікою гри. Спочатку увага зосереджується на послідовності оволодіння структурою руху, потім — на деталях, що сприяють якісному виконанню прийому.Після цього починається вдосконалення прийомів під час гри або виконання контрольних вправ.
Keywords: макроцикл, тренажери, тренувальні пристрої, фізична підготовка, юні волейболісти.