Розвиток зв’язного мовлення молодших школярів на уроках словесності засобами ігрових технологій - Величко, Олександр (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі обґрунтовано теоретико-методичні засади розвитку зв’язного мовлення молодших школярів та з’ясовано особливості використання технологій на уроках словесності. Проаналізовано дидактичне забезпечення та навчальні підручники з української мови для початкової школи. Результати констатувального дослідження спрямовано на виявлення стану застосування ігрових технологій у навчанні молодших школярів. ігрових Запропоновано систему ігрових технологій у структурі уроків словесності для підвищення мотивації та інтересу до навчання мови, оволодіння визначеними програмою видами усного мовлення.
Keywords: уроки словесності української мови; ігрові технології; вислолювання; зв’язне мовлення