Прозова творчість Тимофія Гавриліва та вивчення доробку письменника в ЗЗСО - Николин, Тетяна Василівна (My University, 2023)
У кваліфікаційній роботі розглянуто праці, в яких аналізується творчість Тимофія Гавриліва, а також зʼясовано основні аспекти прозової творчості письменника погляду тематики, проблематики, художніх образів та жанрово-стильових особливостей, окреслено його місце в контексті розвитку сучасної української прози. У роботі запропоновано методичні рекомендації щодо вивчення творчого доробку Тимофія Гавриліва у закладах загальної середньої освіти.
Keywords: сучасна проза; тематика; проблематика; жанр; персонаж; методика вивчення