СОЦІАЛЬНА ІНТЕГРАЦІЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ПОХИЛОГО ВІКУ У ПРИЙМАЮЧИХ ГРОМАДАХ - Федорян, Марія-Віоріка Василівна (My University, 2025)
Федорян М-В. В. Соціальна інтеграція внутрішньо переміщених осіб похилого віку у приймаючих громадах. Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 231 Соціальна робота. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м.Чернівці, 2025. У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні й практичні аспекти соціальної інтеграції внутрішньо переміщених осіб похилого віку. Проаналізовано поняттєво-категоріальний апарат, нормативно-правову базу, вітчизняний і міжнародний досвід підтримки. На прикладі м. Чернівці проведено емпіричне дослідження досвіду ВПО літнього віку. Визначено основні бар’єри інтеграції та запропоновано практичні рекомендації для вдосконалення інтеграційної політики на місцевому рівні.
Keywords: внутрішньо переміщені особи; соціальна інтеграція; соціальна політика; приймаюча громада; люди похилого віку