СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ ТА МОНІТОРИНГУ ЇХ ПРОЦЕДУР В УКРАЇНІ - Грубляк, Оксана Михайлівна; Юрій, Едуард Олександрович (Науковий вісник Чернівецького університету, 2022)
У статті обґрунтована важливість публічних закупівель як інструменту реалізації економічної політики, вирішення тактичних і стратегічних завдань держави. Дано характеристику особливостям публічних закупівель в Україні в умовах війни, визначено ключові стратегічні принципи їх функціонування в повоєнний час. Закцентовано увагу на тому, що в сьогоднішніх реаліях України моніторинг публічних закупівель як форма контролю є, безумовно, необхідним, ефективним і не має альтернативи. Стверджується, що об’єктивно зумовлена подальша оптимізація системи публічних закупівель й їх моніторингу має базуватись на передовому зарубіжному досвіді та сприяти швидкій відбудові України.
Keywords: публічні закупівлі, моніторинг публічних закупівель, тенденції публічних закупівель, оптимізація системи публічних закупівель.