Поетична творчість Катерини Міщенко - Гасюк, Вікторія Анатоліївна (My University, 2023)
У роботі проаналізовано композицію та структуру поетичних збірок К. Міщенко „Улітку, в кінці зорепаду” (1993), „Профіль сльози” (1996) та „Завія медів” (2001), здійснити ідейно-тематичний аналіз поетичних творів, досліджено художні засоби та мотиви лірики К. Міщенко. Відзначено, що в її ліриці превалюють філософські та інтимно-особистісні мотиви, виділяється особливий тип ліричної героїні – емоційної, чуттєвої сильної жінки. Значна частина текстів – верлібри.
Keywords: Катерина Міщенко; поезія; ліричний герой; тема; проблема; мотив; стиль