Природа Меркурія - Kyryliuk, Serhii; Kyryliuk, Olena (Yuriy Fedkovych Chernivtsi National University, Ruta, 2019)
У монографії розглядаються питання походження, будови та еволюції географічної оболонки планети Меркурій. Детально описані тектонічні та геологічні процеси, їх прояв і роль у сучасній геодинаміці планети. Особлива увага приділена номенклатурі Меркурія. Висвітлено рельєфні особливості планети з описом типових для Меркурія елементів поверхні. Наводяться авторські концепції щодо виділення й ідентифікації ландшафтів в умовах Меркурія. Детально описуються типові для планети ландшафти. Для студентів географічних факультетів. = The monograph discusses the origin, structure and evolution of the geographical envelope of the planet Mercury. Tectonic and geological processes, their manifestation and role in the modern geodynamics of the planet are described in detail. Particular attention is paid to the nomenclature of Mercury. The relief features of the planet with the description of typical elements of the surface of Mercury are highlighted. The author's concepts on the allocation and identification of landscapes in the conditions of Mercury are introduced. For students of geographical faculties.
Nature of Mercury
Keywords: Меркурій; Планета; Сонячна система; Ксенографія; Природа Меркурія; Будова меркуріанських кратерів; Ландшафти Меркурія