Формування математичної компетентності першокласників за допомогою дидактичного матеріалу «Палички Кюїзенера» - Кофлер, Богдана Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Кваліфікаційна робота розкриває особливості формування математичної компетентності першокласників за допомогою дидактичного матеріалу «Палички Кюїзнера» як ефективного інструменту для візуалізації абстрактних математичних понять, розвитку логічного та просторового мислення, формування навичок лічби та обчислень. Систематичне та цілеспрямоване використання «Паличок Кюїзенера» в навчальному процесі початкової школи сприяє ефективному формуванню математичної компетентності та творчих здібностей першокласників в умовах реалізації концепції Нової української школи.
Keywords: обчислення; математична компетентність; урок математики; лічильні Палички Кюїзенера; лічба