Містобудівні аспекти розміщення готелів: від центру до передмістя (на прикладі м. Чернівці). - Круль, Галина Ярославівна (Харків, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
У роботі досліджено містобудівні аспекти та закономірності розміщення закладів готельного господарства на прикладі міста Чернівці. На основі функціонального призначення об'єктів виокремлено та проаналізовано п’ять характерних моделей їх розташування: в історичному центрі, на прилеглих до нього територіях, у житлових мікрорайонах, на в’їзді у місто («на порозі») та у передмісті.
Keywords: готелі; містобудування; прийоми розміщення готелів; туристична інфраструктура; м. Чернівці; планувальна структура міста