МЕДІАЦІЯ ЯК ЦІННІСТЬ - Гаврилюк, Руслана Олександрівна; Пацурківський, Петро Станіславович (Видавництво Чернівецького національного університету, 2023)
Пропоноване видання є одним з перших в Україні спеціальним комплексним дослідженням медіації як цінності з пізнавальних позицій антропосоціокультурного підходу. Аналізуються антропосоціокультурні передумови медіації, її правова природа, гуманістичність і герменевтичність, системні властивості медіації та її принципи (діяльнісна парадигма), посередництво у медіації. Монографія містить порівняння медіації та державного судочинства як конкурентних взаємодоповнюючих систем врегулювання конфліктів (спорів) у суспільстві. Для науковців, медіаторів, юристів-практиків, викладачів, студентів та аспірантів закладів вищої освіти, широкої громадськості.
Keywords: медіація як цінність; антропосоціокультурний код медіації; гуманістичність медіації; герменевтичність медіації; медіація як система; принципи медіації; посередництво у медіації