Моніторинговий звіт за червень 2022 року – Хмельницька область - Василик, Любов Євгенівна (https://idpo.org.ua/reports/4673-monitoringovij-zvit-za-cherven-2022-roku-xmelnicka-oblast.html, 2022)
Йде четвертий місяць війни… Регіональна журналістика за цей час адаптувалася до непростих реалій воєнного часу та стала інформаційним фронтом у боротьбі за українську незалежність. Медіа Хмельниччини виходять у регіоні, досить далекому від бойових подій, попри те гарячий подих війни торкнувся і їх, адже від бомбардувань сьогодні не захищене жодне село чи містечко в Україні, не кажучи вже про втрати на фронті, звістки звідки чорними похоронками облетіли Україну. Тому виправдано провідною темою в медіа стала війна – у різних ракурсах та аспектах. Насамперед це події на фронті, висвітлення ходу бойових дій, героїзму захисників України. Наступними за важливістю темами є життя вимушених переселенців, перебудова життя місцевих громад в умовах воєнного часу, волонтерська допомога армії. Контент став набагато якісніший, адже розважальні матеріали (інше) поступилися гострим щоденним проблемам. «Джинси», з якою не раз стикалися медіаексперти під час моніторингів, теж стало менше. Емоційно всі публікації пронизані ненавистю до агресора, скорботою за жертвами війни та вірою в перемогу.
Keywords: моніторинг, стандарти медіа, контент