Звіт моніторингу за січень 2022 року – Хмельницька область - Василик, Любов Євгенівна; Василик, Любов Євгенівна (My University, 2022)
У рамках січневого моніторингу оцінено у 4-х газетах та на 4-х сайтах Хмельниччини 505 матеріалів. До аналізу залучено 44 публікації газети «День за днем» (м. Шепетівка), 34 – «Подільські вісті» (м.Хмельницький), 34 –«Подолянин» (м.Кам’янець-Подільський), 33 –«Проскурів» (м.Хмельницький). Оціненона сайтах «Вечірній Кам’янець» –100, «Всі новини Хмельницького» – 98, «Є» – 82, «Поділля News» – 80 матеріалів. У хмельницьких ЗМІ значної кількості матеріалів з ознаками замовності не зафіксовано – 4,1%. Однак деякі видання надмірно залежні від протокольно-офіційних матеріалів, наприклад – «День за днем» (20,5%). Варто збільшити журналістський, авторський контент. Як ньюзмейкери частіше виступають представники органів влади, чиновники різних рівнів – слід більше залучати думку незалежних експертів. Майже втрачено опитування аудиторії. Газети та сайти переповнені кримінальною хронікою, відтак багато негативу, та ще й заголовки посилюють тривожність. Про COVID інформують зведеннями/офіційними повідомленнями/статистикою, не бачимо ані лікарів, ані пацієнтів. Видання у січні посилили увагу до тем ООС та міжнародного життя, що зумовлено загрозою військової агресії з боку Росії. Відчутно не вистачає аналітики, в газетах домінують інформаційні жанри, однак не зустрінеш репортажу. Дотримання стандартів журналістики бажає більшої поваги, особливо «страждають» збалансованість та повнота висвітлення проблеми.
Звіт моніторингу за січень 2022 року – Хмельницька область
Keywords: моніторинг стандарти медіа