СЬОГОДЕННЯ РОЗВИТКУ СТРАХОВОГО РИНКУ В УКРАЇНІ - Popova, Liubov (Proceedings of scientific and pedagogical internship, 2023)
Страховий ринок завжди відігравав роль акумулятора грошових ресурсів, який за допомогою різних фінансових механізмів перерозподіляв їх у реальний сектор економіки. Завдяки страховому ринку послаблюється фінансових тягар тих фізичних та юридичних осіб, які постраждали внаслідок впливу дії нещасних випадків. Це не лише дозволяє забезпечити безперебійні процеси у виробництві, а й свого роду відбувається виконання соціальної функції держави. Військова агресія не могла не вплинути на всю фінансову сферу в тому числі і страхову. На жаль, події в Україні значно пригальмували інвестиційно-інноваційний розвиток не лише економіки в цілому, а й фінансового ринку та страхового зокрема.
Current development of the insurance market in Ukraine.
Keywords: страховий ринок; страхові компанії