ФІНАНСОВО-ІНВЕСТИЦІЙНІ МЕХАНІЗМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАЛОГО ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ УКРАЇНИ - Верстяк, А.В. (My University, 2023)
Здійснено аналіз фінансово-інвестиційного забезпечення еколого-економічного зростання. Виявлено, що повномасштабне вторгнення росії в Україну призвело до додаткових викликів та змін у сфері фінансування екології, а основна частина видатків дерджбюджету спрямована на оборону. Відповідно наголошується на необхідності інтенсифікації фінансування зелених ініціатив та проєкітв, а також розробку відповідних механізмів на інструментів. Запропоновано, що відповідні фінансові механізми повинні реалізовуватись на декількох рівнях, зокрема, під призмою двох моделей: секторально-галузевої та просторово-територіальної моделей. Запропоновано ряд заходів, спрямованих на розширення інвестиційного забезпечення.
Keywords: еколого-економічне зростання, фінансові механізми, післявоєнна відбудова, євроінтеграція, природокористування.