Формування мотивації навчання молодших школярів на уроках української мови - Ватащук, Марина Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано теоретичні аспекти проблеми формування мотивації навчання молодших школярів на уроках української мови. Здійснений ґрунтовний аналіз провідних категорій дослідження, який дозволив зробити висновок про те, що мотивація – це: поняття, яке впливає на сукупність суперечних моментів поведінки молодших школярів; це рушійна сила, це внутрішній/зовнішній вплив на людину, що змушує її до здійснення певних дій. Розкрито педагогічний потенціал уроків української мови для формування мотивації навчання учнів. Доведено, що формування мотивації навчання на уроках української мови потребує використання різноманітних методів, засобів та прийомів стимулювання.
Keywords: мотив; мотивація; стимул; мотивація навчання; уроки української мови