Антропогенізація параметрів гідрографів паводків Карпато-Подільських приток річки Дністер - Мельник, Антон Анатолійович; Явкін, Вячеслав Григорович (Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича, 2020)
У монографії розглянуто вплив чинників господарської діяльності в межах басейнів на складові паводка басейнів Карпато-Подільських приток річки Дністер. Проаналізовано просторово-часову динаміку, чинники формування, циклічність коефіцієнтів виснаження кривої спаду гідрогра-фа паводка та середньобагаторічних максимальних модулів стоку води для басейнів території досліджень. З`ясовано особливості антропогенних змін в річкових басейнах досліджуваної території і їхній вплив на величи-ну значень коефіцієнтів виснаження кривої спаду гідрографа паводка.
Keywords: Антропогенний вплив; Паводки; Карпато-Подільські притоки річки Дністер