Корекційна робота з молодшими школярами при дислексії - Солом’ян, Євгенія Вікторівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі розглянуто особливості дислексії у молодших школярів та ефективність логопедичної корекції порушень читання. Описано психолого- педагогічні засади формування навички читання, механізми та типи дислексії. Проведено обстеження дітей із труднощами читання, на основі якого розроблено корекційну програму з фонематичним, семантичним, аграматичним, мнестичним та оптичним компонентами. Корекційна робота сприяла покращенню фонематичних процесів, техніки й розуміння тексту та зменшенню дислексичних помилок.
Keywords: фонематичний розвиток; смислове читання; логопедична корекція; молодший шкільний вік; порушення читання; дислексія