Брекзит у європейському медіадискурсі: передумови, характер, наслідки - Кибіч, Яна Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Дисертація на здобуття ступеня доктора філософії із галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки, спеціальності 052 Політологія. У дисертації здійснено комплексне дослідження Брекзиту в європейському медійному дискурсі, історичних та політичних передумов цього процесу, характеру висвітлення в медійному просторі Великої Британії, країн-учасниць Європейського Союзу, США та Канади, його вплив на геополітичну ситуацію в Європі та світі. Основний акцент у роботі зроблено на дослідженні медійного дискурсу, спричиненого виходом Сполученого Королівства зі складу ЄС.
Keywords: брекзит; медіадискурс; європейська інтеграція; євроскептицизм; Велика Британія