Соціально-гуманітарні виміри діяльності новостворених об’єднаних територіальних громад у Чернівецькій області - Сабадаш, Наталія; Kruglashov, Anatoliy (ВЛАДА ТА УПРАВЛІННЯ, ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ. Вип. 7. С. 234–255. Чернівці: Букрек., 2020)
У статті досліджується формуван ня єдиного, цілісного соціаль но-гуманітарного простору новостворених об’єднаних територіаль них громад (ОТГ), який би органічно поєднував у собі його структур ні та інфраструктурні елементи. Особливо гостро постає потреба удосконалення механізмів державного регулювання розвитку соціаль но-гуманітарної сфери на рівні ОТГ, визначення чіткої мети соціаль но-гуманітарної політики, її основних завдань, механізмів та етапів їх реалізації. Вищезазначені нагальні потреби зумовлюють необхідність дослідження сучасного стану розвитку соціально-гуманітарної сфери на локальному та регіональному рівнях.
Keywords: соціально-гуманітарна сфера, державне регулю вання, органи влади, публічне управління, децентралізація, об’єднані територіальні громади